Zevende zege op rij voor VZK

VZK Heren 1 is er wederom in geslaagd de wedstrijd in de 1e klasse E winnend af te sluiten. Ditmaal moest E.S.V. Heren 1 uit Elspeet het hoofd buigen voor de steeds beter draaiende machine uit Wezep.

Het dit seizoen gepromoveerde VZK had aan het begin van dit seizoen wat opstartproblemen. Men moest duidelijk even aan het niveau wennen. Inmiddels draait de machine op volle toeren. De overwinning van zaterdag 1 april betrof al weer de zevende op rij en de twaalfde van dit seizoen. Door deze zegereeks is men inmiddels opgeklommen tot de vijfde positie met slechts één punt achter op de nummer 4. Een strijd om promotie lonkt omdat er geruchten gaan dat twee teams uit de top drie niet willen/mogen promoveren.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd afgewerkt in de eigen kamphal. Ondanks het late tijdstip was er erg veel publiek aanwezig wat voor de nodige support zorgde. VZK moest het deze wedstrijd zonder een heel aantal basisspelers stellen. Middenman Marcel Souman hersteld nog steeds van een langslepende schouder blessure. Hier kwamen de afgelopen twee weken twee blessure gevallen van spelverdeler Thomas Groothuis en middenaanvaller Jorrit Immerzeel bij. Er moest dus geïmproviseerd worden op de middenpositie. Het was daarom wederom de beurt aan vaste stand-in Geertjan Sellies om deze plek op te vullen. De overige basisspelers waren Gerwin Souman als tweede middenaanvaller, Mark Blok en Martijn Burggraaf als passer-lopers, Gerben Eikema als diagonaal, Roel Hendriks als spelverdeler en Gerran Eibrink als libero. De bank werd warm gehouden door Auke Kroese en Kees-Jan v/h Ende. Coaching werd verzorgd door Thomas Groothuis en Jorrit Immerzeel.

De afgelopen jaren stonden beide teams regelmatig tegenover elkaar. Iedere wedstrijd waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. De heenwedstrijd eindigde dit seizoen in een 2-3 overwinning voor VZK. Het beloofde dus een spannende strijd te worden.
VZK begon deze wedstrijd, zoals wel vaker, wat aan de stroeve kant. Een service serie van E.S.V. werd beantwoord door een aantal ketsers of aanvallen in de netband. Een achterstand van 3 punten was daarvan het resultaat. Vervolgens werd er een tandje bijgeschakeld waarna de eerste punten aan Wezeper zijde werden gescoord. Zoals wel vaker moest de diesel even warmdraaien. Eenmaal op stoom vervolgens niet te stoppen. E.S.V. had vaak geen antwoord op de servicedruk en de blokkering die potdicht zat. De eerste set werd makkelijk gewonnen met 25-15.

In set twee veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het was E.S.V. wat de fouten maakte en VZK dat profiteerde. Hier en daar werd de kwaliteit zichtbaar welke de selectie van VZK herbergt, veelal waren het toch echter de fouten van E.S.V. waardoor VZK in het zadel geholpen werd. Door de goed verzorgde passing en spelverdeling konden de aanvallers zich uitleven waardoor vooral Mark Blok, Gerben Eikema en Gerwin Souman zich konden onderscheiden. Ondanks dat Elspeet er soms gevaarlijk doorkwam op midden met een zogenaamde 41 aanval was dit onvoldoende om VZK van de wijs te brengen. De set werd vrij gemakkelijk gewonnen met 25-19.

In set drie had VZK in eerste instantie moeite om het niveau van de eerste twee sets vast te houden. Met name de servicedruk van VZK zwakte af en hier werden regelmatig zelfs punten cadeau gegeven. Er moest zodoende op een andere manier punten worden gepakt. Er werd dus meer van de aanval en blokkering verwacht. Gelukkig kon je deze aanvallers wel om een boodschap sturen. Daarnaast deed onze libero nog een duit in het zakje door met een bekeken pass in het achterveld direct te scoren. Zodoende werd ook deze set binnen gehaald met 25-18.

Set vier werd er gewisseld door de coach op de middenpositie. Geertjan dappere strijder werd vervangen door Filipje van Heren 2. Het bleek echter nog een hele opgave om deze laatst set ook te pakken. Iedereen zou verwachten dat E.S.V. definitief door haar hoeven zou zakken. Het tegenovergestelde was echter waar. De mannen uit Elspeet gaven nog één keer vol gas om toch nog een punt uit Wezep mee te nemen. De Wezepers lieten zich echter de kaas niet zomaar van het brood eten. Wat volgde was een uiterst vermakelijke set waarbij beide teams gelijk op gingen. Aan het eind van de set was het echter E.S.V. wat de beste papieren had om de set te winnen. VZK wist gelukkig 3 matchpoints weg te werken waardoor de wedstrijd na een zinderend slot uiteindelijk toch volledig in Wezeper handen viel. Eindstand 26-24.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie