VZK laat HVV kansloos in bekerwedstijd

Na veel heen en weer gemail werd er een datum gevonden voor de bekerwedstrijd tussen H1 van VZK en H1 van HVV. Een leuke derby waarbij VZK duidelijk favoriet was aangezien ze een klasse hoger spelen dan de buren uit Hattem.

In Hattem hadden ze echter de keuze gemaakt om niet H1 de wedstrijd te laten spelen maar het veel jongere H2 dat nog weer een klasse lager speelt.
Een wedstrijd dus waar je van tevoren weet dat hoe je hem ook speelt het nooit goed genoeg is. Om het kort te houden de eindstand was een verwachte dikke 3-0 winst voor de mannen uit Wezep. De heren uit Hattem vochten voor wat ze waard waren en wisten bij tijd en wijle (exact 4 keer) een fantastisch punt te scoren maar waren over de gehele linie niet in staat het zwak spelende VZK het moeilijk te maken.

Gelukkig waren er een aantal vermeldenswaardige momenten, een passende libero die zich beter had kunnen verplaatsen in een rolstoel, dit had zijn snelheid aanzienlijk verhoogd. Een wat kalende passer loper die al koppend en keepend de uitgeslagen ballen van de tegenstander nog probeerde te raken en een diagonaal die na de wedstrijd de frikandellen en het bier vele malen beter serveerde dan zijn ballen in de wedstrijd.

Gelukkig blijkt ook in deze wedstrijden het opgetelde jaren aan ervaring een surplus aan volleybalgogme te bevatten en zo wisten we als team de wedstrijd binnen te slepen. Nadat de meeste mannen zich met El Sjampoo verwend hadden gingen de mannen uit Wezep tevreden huiswaarts alwaar de voorbereiding ongetwijfeld weer zeer serieus opgepakt gaat worden richting aanstaande vrijdag. Dan mogen we het als nr 2 in de competitie opnemen tegen de koploper Dynamo Apeldoorn.