VZK Dames 1 verliest 5 punten

Na een aantal weken van rust moesten de dames vandaag aantreden tegen de nummer 3, Libero! De vorige wedstrijd kwam VZK niet in haar eigen spel en was het een wedstrijd om snel te vergeten.

Coach Gerran Eibrink had een krappe selectie en kreeg de beschikking over drie speelsters uit Dames 2&3; Marije Barneveld, Hannah van de Bosch en Danique Blok. Fijn dat de selectie zo aangevuld kon worden!

De eerste set werd sterk volleybal gespeeld door beide teams. Er werden lange rally’s gespeeld en de punten werden eerlijk verdeeld. Libero wist een kleine voorsprong te bemachtigen, maar VZK stemde hier niet mee in. Aanvallend en slim werd er door hen gespeeld en zo wisten ze het Libero lastig te maken. Helaas was de voorsprong iets te groot en won Libero de eerste set: 22-25

De tweede set begon VZK stroef, want er werden vele individuele fouten gemaakt waardoor Libero al snel op een voorsprong stond. Aanvallend wist VZK de draad weer op te pakken, maar de verdediging was niet scherp genoeg. Coach Gerran probeerde met een dubbele wissel het tij nog te keren, maar dit mocht niet meer baten: 16-25

Aan het begin van de derde set liet VZK gelijk zien wat hun wapen is, serveren! Door een sterke servicedruk wisten ze Libero onder druk te zetten en een kleine voorsprong te pakken.. Zowel Libero als VZK lieten het publiek genieten van een mooie volleybalwedstrijd, er werd volop gestreden door beide teams! Libero wist langzaam langszij te komen en pakte een geringe voorsprong. VZK deed er alles aan om een set binnen te slepen, maar verloor met 2 punten verschil: 23-25

VZK had recht op een punt, maar dan moest deze laatste set gewonnen worden! Vanaf het begin was VZK de controle kwijt, kleine slordigheden werden er gemaakt. Aanvallend wist VZK niet de punten te scoren en hierdoor kwam Libero nauwelijks in de problemen. Een set met een beladen lading, want speelster Lisanne Sleurink zou haar laatste punten spelen. Vlak voor het einde van deze set bracht coach Gerran Eibrink dan ook zijn wisselspeelsters in en nam Lisanne afscheid van dit seizoen! Verwend met een kraamcadeau betrad zij de kant en kan ze nu volop genieten van haar “volleybal” verlof..

Libero speelde de vierde set op een bedeesde manier uit en pakte het laatste verdiende punt van deze wedstrijd: 17-25

Na de wedstrijd werd er ook definitief afscheid genomen van Nienke Haverkamp, ook zij is in blijde verwachting van een kleintje!

Helaas voor de dames van VZK werden er deze zaterdag geen punten gepakt, maar werd er wel met een goed gevoel afgesloten. De komende weken zal er volop getraind moeten worden met de wijzigingen, maar het team zal er volop voor gaan!!

Volgende week speelt VZK Dames 1 om 16.30 uur in Apeldoorn tegen Alterno Dames 7!