VZK Dames 1 haar eerste wedstrijden

Het nieuwe seizoen is voor de dames van VZK op donderdag 20 september van start gegaan met een bekerwedstrijd tegen HVV dames 1.

VZK kwam de gehele wedstrijd niet echt aan bod. Het slimme spel ontbrak en ook onvoldoende servicedruk. De bekerwedstrijd ging met 3-0 verloren.

Op zaterdag 22 september mochten de dames van VZK thuis aantreden tegen Surf D1, voor de start van de competitie.

In de eerste set keken de dames van VZK tegen een behoorlijke achterstand aan, maar konden dit gat niet op tijd dichten.  De eerste set ging verhoren met 21-25.

In de tweede set hadden de dames van VZK moeite om te scoren. Er werd veel verdedigd, maar toch wisten de dames niet te scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 20-25 in het nadeel van VZK.

De derde set werd er wat meer druk met de service opgevoerd en aan het einde van de set kwam er wat meer overtuiging en beleving in het spel aan de kant van VZK. Helaas resulteerde het niet in setwinst. De set ging met 21-25 verloren.

Voor het gevoel zou het goed zijn om de laatste set te winnen. Iets wat niet makkelijk is als je 3-0 achterstaat. De focus en beleving is aanwezig en de vierde set wordt met 25-22 gewonnen, waarmee de eindstand 1-3 verlies is.

Zaterdag 30 september starten de dames van VZK met een brunch in de Kamphal en gaan vervolgens op weg naar Vaassen voor een wedstrijd tegen Blok EVC.

In de eerste set kijken de dames van VZK al gauw tegen een flinke achterstand aan.  In de loop van de set komen de dames wat meer terug. Helaas is de achterstand te groot om de set met winst af te kunnen sluiten en de eerste set eindigt in een stand van 25-21.

Zaak om in de tweede set direct vanaf het begin scherp te starten. Servicedruk opvoeren en op zoek naar de zwakke plekken in de pass en tijdens de rally. Dit resulteert in de tweede set naar winst voor VZK met 19-25.

In de derde set staat VZK passend onder druk en ook wordt er te weinig gescoord. De ingebrachte wissels kunnen helaas het tij niet meer keren. De derde set gaat met 25-20 verloren.

Om de wedstrijd winnend af te sluiten moet de vierde set gewonnen worden door de dames van VZK. Ook in deze set mist de scherpte aan het begin van de set. De communicatie ontbreekt waardoor er onduidelijkheid ontstaat over wie de bal gaat pakken. Hier wist Blok EVC goed van te profiteren. De laatste set werd verloren met 17-25. Hiermee staan de dames van VZK op dit moment op de laatste plaats, maar we zijn net begonnen en alles is dus nog mogelijk.

Volgende week zaterdag staat er een echte derby op het spel, Blauw Wit Oldebroek komt naar Wezep. De wedstrijd start om 15.00 uur in de Kamphal en de dames kunnen alle support goed gebruiken.

 

Teamfoto Dames 1 – 2018 / 2019