VZK D1 verliest in eigen hal

Zaterdag stond de derby tegen Hattem op het programma voor VZK D1. De laatste wedstrijden weet VZK vele setwinsten binnen te slepen en hopelijk zet dit niveau zich door. 

Tijdens het inspelen was de focus scheep en zo kon er gestart worden aan de eerste set. De eerste set verliep niet naar wens, vele service fouten bij VZK en het was juist HVV die de druk met hun service wist te brengen. Dit resulteerde in setwinst voor Hattem: 17 -25.

Coach en de dames waren het erover eens dat de tweede set toch anders moest. Geen druk, wij hebben niets te verliezen. Makkelijker gezegd dan gedaan blijkt al gauw in deze set. Hattem voert de druk met de service op en VZK heeft hier weinig antwoord op. Deze set wint Hattem vrij makkelijk: 12-25.

In de derde set brengt coach Gerran zijn wisselspeelsters binnen de lijnen in de hoop dat zij het tij kunnen keren. VZK blijft moeite houden met de service druk van HVV. Aan eigen zijde worden er een paar mooie aanvallen gescoord maar VZK komt niet in haar spel. Deze set gaat met 14 -25 naar Hattem.

De vierde set begint het eindelijk te lopen aan de kant van VZK. Service druk is aanwezig en voor het eerst in deze wedstrijd pakken de dames een voorsprong. Er komt wat meer vertrouwen en de speelsters zijn meer ontspannen.  Dat wat de eerste drie sets niet lukte, lukt nu meer en dit maakt dat de vierde set door de dames van VZK gewonnen wordt met 25-20. 

Hattem was duidelijk een maatje te groot vandaag en de terechte  winnaar. 
Volgende week speelt VZK wederom thuis, maar dit keer gewoon om 15.00 uur.
De westrijd tegen HSC D1 staat dan op het programna.

Publiek is van harte welkom.