VZK D1 verliest in Apeldoorn

Vrijdag 23 november vertrekken de dames van VZK om 18.00 uur richting Apeldoorn voor hun wedstrijd tegen Alterno D7.

Een wedstrijd die volgens de coach heel bepalend is. Bij winst draai je mee in de middenmoot en bij verlies speel je in de onderste regionen.

Alles aangelegen om hier een mooie pot neer te zetten. Zo ging VZK het veld in, maar helaas was hier niets van terug te zien in het spel. Een goede service serie aan de kant van Alterno zorgde ervoor dat VZK niet in hun spel kwam en al vrij snel tegen een flinke achterstand aankijken 15-2. Zorg dat je in de wedstrijd komt en blijf knokken voor elk punt. Dit wordt gedaan, maar het gat is te groot om het met setwinst af te sluiten. De eerste set gaat met 25-13 verloren.

 

De tweede set moet er uit een ander vaatje getapt worden, wil VZK er nog een wedstrijd van maken. Deze set weet VZK meer hun eigen spel neer te zetten, wat er dan ook allemaal vrij eenvoudig uitziet. De scherpte is aanwezig, met name vooraan bij het net, waardoor er flink wat punten gepakt worden. De tweede set lukt het VZK om met winst af te sluiten: 23 -25

De altijd beruchte derde set komt eraan en VZK voelt dat hier kansen liggen, maar dan moet wel alles kloppen. Direct vanaf het begin goed de druk opvoeren en je eigen spel spelen. Veel ballen die via de blokkering komen, worden door het achterveld goed naar de spelverdeler gebracht. Waardoor zij kan variëren tussen de diverse aanvallers en dit resulteert in mooi volleybal. De derde set wordt overtuigend gewonnen: 15-25

De vierde set gaat van start en dit is een set die VZK graag met winst af willen sluiten. VZK weet aan het begin van de set een klein gaatje te slaan, maar Alterno geeft zich niet zomaar gewonnen. Langzaam aan komen ze puntje voor puntje dichterbij. Er worden aan de kant van VZK meer service fouten gemaakt en Alterno wist hiervan te profiteren. In het achterveld bij VZK ontstaat een aantal keren verwarring, waardoor de bal op cruciale momenten op de grond valt. Uiteindelijke staat Alterno op setpoint, maar VZK zorgt ervoor dat hun eerste setpoint niet direct benut wordt. Uiteindelijk gaat het tweede setpoint wel naar Alterno en is de eindstand in deze vierde set 25-23.

 

De dames van VZK zijn teleurgesteld en er moet een beslissende vijfde set aan te pas komen. Aan het begin van de vijfde set is goed zichtbaar dat VZK het verlies van de vierde set nog niet heeft verwerkt. Bij kantwissel staat Alterno voor met 8-5! Dit is een klein gat, maar het moet nu wel echt gaan gebeuren. VZK steekt de koppen bij een en trekt de komende vier punten naar zich toe. De voorsprong van één punt is zeer klein en de volgende punten gaan over en weer. Alterno is het team wat haar hoofd koel weet te houden en trekt deze laatste set naar zich toe: 15-13

Met een eindstand van 3-2 verlies was de teleurstelling groot. Twee punten werden er gepakt, maar het voelde niet goed. Er had meer ingezeten, vier punten zeker! Helaas zat er op deze vrijdagavond niet meer in voor de Wezepers.

VZK D1 heeft volgende week geen wedstrijd, een weekend vrijaf. Twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag 8 december om 15.00 uur in de Kamphal tegen Volta D1.

Volta is altijd een lastige tegenstander, dus alle support is van harte welkom.