Heren VZK sluiten het seizoen af met nipte nederlaag tegen de nr 3 en staan nu 6e in de promotieklasse

Zaterdag 15-12-2018, de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft moesten de lange mannen uit Wezep tegen de huidige nr. 3, Avior uit Schalkhaar. Waarbij op de heenweg nog bijna de roofvogelvervoerder van de Arend van Go Ahead Eagles van de weg gereden werd. Op weg naar een bijzondere wedstrijd. Mede een bijzondere wedstrijd, om dat het ging om de  broederstrijd tussen de jochies Sellies.
Wie heeft er een leuke zondag, een leuke Kerst, en wie zal met het schaamrood op de kaken, zondag de drempel bij pa en ma Sellies over moeten. Verder moest het vlaggenschip uit Wezep het zonder Esmoke Billy (Thomas Groothuis) in de spelverdeling doen. Gelukkig kon Rob de Bie de spelverdeling opzich nemen, hij heeft heel vroeger ook we eens wat balletjes opgegooid en deed dit zaterdag dan ook nog best aardig. Omdat de Wezepers daardoor een passer loper misten was the good old Maarten Siebelink bereid om een keertje mee te doen. Ook iemand die wel vaker het spelletje volleybal gespeeld heeft. Dit betekende dat de coach Siemen klaver de wedstrijd moest laten beginnen met 1 wissel op de bank.

Zoals vaker dit seizoen gebleken, zijn de mannen uit Wezep goede starters.
De eerste set was het voor de uit ploeg dan ook geen probleem. Zowel in de pass, spelverdeling, aanval als service werd een meer dan prima niveau neer gezet. Wat resulteerde in een 18-25 overwinning.

De 2e (25-16) en 3e (25-21) set kon het vlaggenschip uit Wezep niet het niveau van de 1e set halen.
Service druk viel weg en de pass lag niet meer heel erg geweldig. Wel kreeg de Wezepse spelverdeler wat nieuwe bijnamen van de collega spelverdeler van Avior. Een van de bijnamen was
“ idioot ”. Dit was dan ook wel de bijnaam waar de mannen uit Wezep het mee eens waren. Complimenten hiervoor aan Avior.

De 4e set konden de lange mannen met wat omzettingen (kan dat met maar 1 wissel? Ja dat kan…) het niveau weer opkrikken en deze set wonnen ze dan wel weer vrij makkelijk. (19-25)

Blijkbaar had deze set toch de nodige energie gekost en de 5e set was dan ook duidelijk voor Avior (15-07) die hierdoor terecht met 3-2 de wedstrijd wonnen.

Een leuke wedstrijd waarbij VZK uit 2 punten pakt van de nr 3.  De 1e helft afsluiten op een gedeelde 6e plek is voor de Wezepse nieuwkomer in de promotieklasse dan ook een prima resultaat. Er zat zeker meer in, dat wordt dan ook mee genomen naar volgend Jaar.
Nu een maandje geen wedstrijden en op 12 januari weer een pot thuis.
Hierbij wordt u uitgenodigd om 17:00 in de kamphal te Wezep.

Voor nu Fijne feestdagen en een Gelukkig nieuwjaar namens VZK H1