Heren 1 VZK pakt thuis 4 punten

Dat een slechte voorbereiding niet altijd leidt tot een slecht resultaat bewezen de mannen van VZK Wezep afgelopen zaterdag tegen het laag geklasseerde Zeewolde H1.
Een 3-1 overwinning waarbij we niet eens tevreden waren met het resultaat.

De 1e set begon moeizaam, direct een 5-1 achterstand die we gedurende de set wel wisten weg te werken. Bij een 24-21 stand in ons voordeel was er nog wel een curieus moment. De trainer/coach van VZK riep iets over het niveau van de scheidsrechters waarop de 2e scheidsrechter hem weg wilde sturen. Het bleek te gaan om een misverstand. De scheids had het verkeerd verstaan en het spel mocht weer worden opgepakt inclusief coach. Met 25-21 werd de eerste set dan ook netjes binnengesleept door de lange mannen uit Wezep.

De 2e set werd een rare set. De mannen uit Zeewolde bleken plotseling een enorme sprongserve in huis te hebben. En daar waar het vlaggenschip uit Wezep in de 1e set geen kind had aan de tegenstander nam Zeewolde nu een grote voorsprong. Hierbij waren de mannen uit Wezep ook nog druk bezig met de kat op het spek aan het binden door in die rotatie de kansen niet te verzilveren. Met een 20-25 als gevolg.

Een 1-1 tussenstand, het was dus zaak om vanaf nu de focus te houden op het eigen niveau om met 3-1 het veld af te stappen. De 3e en 4e set werd dit zeer goed gedaan. Getuige de setstanden van 25-11 en 25-15 in ons voordeel.

Een overwinning waardoor de wezepers weer aansluiten in de middenmoot van de promotieklasse.
Komende dinsdag zal Siemen klaver op de training het kapmes in het spek zetten. Om aanstaande donderdag met geslepen messen ten strijden te trekken richting Ermelo.