Handhaving in de 1e klasse is een feit voor Dames 1 VZK

Zaterdag 28 april waren de P/D-wedstrijden, voor de dames van VZK werden deze wedstrijden in sportcomplex Valkenhuizen te Arnhem gespeeld.

De eerste wedstrijd speelde VZK tegen OMS uit Putten. VZK nam direct vanaf het begin een flinke voorsprong van 8-1. Goed voor het vertrouwen en deze reeks moest worden voortgezet. Dit bleek in theorie niet te werken! De servicedruk werd aan de kant van OMS opgevoerd en dit zorgde ervoor dat de passers van VZK onder druk werden gezet. Gelukkig herpakte VZK zich op tijd en werd de eerste set gewonnen.

In de tweede set was de opdracht servicedruk opvoeren en voeg variatie toe in je spel. Harde aanvallen afwisselen met af en toe een slim tikbal. Dit werd minimaal gedaan en door rommelig spel van OMS had VZK moeite om met overtuiging te blijven spelen. Slordigheden bij de service slopen er langzaam. Na een toespraak van de gebroeders Wissink wisten de dames wat er gedaan moest worden. Harder vechten voor elk punt en geen bal op de grond laten vallen! Door het sterke spel wisten de dames zich te verzekeren van setwinst en daarmee was de eerste wedstrijd binnen!

Tijd voor ontspanning: brood, appels, bananen en behandeling van de fysiotherapeut moeten de juiste ingrediënten zijn voor de tweede wedstrijd. Daarnaast een live verslag via WhatsApp hoe de heren van VZK zich profileren met hun P/D-wedstrijden!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Blok EVC, zij speelden hiervoor tegen OMS. OMS wist hier de punten te pakken!!VZK staat er dus goed voor, alleen het moet nog wel gebeuren. De eerste set begonnen de dames van VZK erg sterk. Door de gehele set heen kwam VZK niet in gevaar en werd de eerste set met winst afgesloten.

De tweede set begon helaas anders. Nu was het Blok EVC die een voorsprong nam en er was een gat geslagen van 6 punten. Tijdens de time out werden de dames toegesproken en gingen ze positief het veld in. Punt voor punt kwam VZK dichterbij en uiteindelijk stonden de dames nog één punt achter bij de volgende time out. VZK wist na de time-out de voorsprong over te nemen, dit was alleen van korte duur. Blok EVC kwam terug in de wedstrijd en maakt het VZK er lastig. Het lukte VZK niet om de wedstrijd te keren en deze set ging naar Blok EVC

Een derde set moest eraan te pas komen om een winnaar naar voren te halen. Vanaf het begin de druk opvoeren en slim blijven spelen, dit werd meegegeven aan de dames. Deze woorden kwamen in het veld tot uiting en bij kantwissel stond VZK met 8-6 voor. Door wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter werd het spannend, maar de dames van VZK hielden het hoofd koel. Een goede service, sterke verdediging en veel aanvalskracht gaf de doorslag, VZK wist deze set naar zich te te trekken! Handhaving in de 1e klasse is nu een feit..

Wíj willen het meegereisde publiek bedanken voor hun aanmoedigingen. Het gehele seizoen heeft het team alle support erg gewaardeerd en bij deze willen zij iedereen hiervoor bedanken!

De competitie zit erop voor dit seizoen, de komende maand zullen de voorbereidingen van start gaan voor komend jaar! Alleen nu eerst genieten van deze dag, TOP overwinningen..

Video Dames 1 – Handhaving